Pentagonul a cerut Congresului sa deblocheze urgent fonduri pentru a putea trimite rapid in Irak vehicule blindate concepute special pentru a rezista la mine, potrivit editiei de ieri a cotidianului USA Today, transmite AFP.

Departamentul american al Apararii a cerut 740 de milioane de dolari pentru ca armata sa poata transporta vehiculele cu avioane-cargo in loc sa le trimita cu vaporul. Cu avionul echipamentele ar ajunge in 13 ore, iar cu vaporul cateva saptamani.

Fondurile cerute de urgenta fac parte din bugetul de mai multe miliarde de dolari destinat achizitionarii a mii de vehicule de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), pentru militarii americanui din Irak.
Vehiculele MRAP sunt concepute astfel incat sa devieze forta exploziilor catre exterior, oferind o protectie mai buna in interiorul vehiculului in cazul dispozitivelor explozive instalate pe marginea soselei.

Acest tip de mine, folosite de membrii insurectiei, au provocat moartea a numerosi militari americani din Irak, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.