Din cauza incendiilor extinse, societatile de asigurari din SUA isi reduc drastic fondurile pentru asigurati

Proprietarii caselor considerate "nesigure", adica cele de la marginea padurilor sau care nu se afla in apropierea unei surse de apa, risca sa ramana cu buza umflata, in caz de catastrofa naturala. Excedate de sumele mari platite pana in prezent, companiile americane de asigurari au inceput sa-si "trieze" clientii.

Flacarile au cuprins, in vara aceasta, intinse suprafete din unele state americane, cele mai afectate fiind zonele nord-vestice. Tavalugul incendiilor a trecut peste milioane de hectare de terenuri si paduri, in special din statele Utah, Montana si Oregon. Zeci de case au fost distruse si sute de familii evacuate.

Din cauza sumelor exorbitante platite pagubitilor (numai in San Diego si San Bernardino, California, au fost achitate, in 2005, peste trei miliarde de dolari), societatile de asigurari au inceput sa le puna conditii drastice proprietarilor de case si de terenuri. Astfel, acestia sunt obligati sa ia diverse masuri pentru a-si proteja locuintele.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.