Autoritatea Veterinara verifica toata carnea adusa din Marea Britanie in ultima luna, dar si fermele de porci din Arad si Timis, dupa ce a fost depistat un nou focar de pesta porcina

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor sunt in alerta. Au fost luate la verificat toate livrarile de carne de vita, oaie si porc si derivate intrate in Romania, in ultima luna, din Marea Britanie, dupa ce a fost descoperit un caz de febra aftoasa.

Pe de alta parte, pesta porcina a pus pe jar autoritatile DSVSA din judetele Timis si Arad. Fermele de porci ale concernului american Smithfield, fara autorizatie sanitar-veterinara, au primit amenzi usturatoare, fiind in prezent in carantina.

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor verifica in acest moment carnea de vita, oaie si porc importata din Marea Britanie in ultima luna. Dupa ce autoritatile engleze au semnalat un caz de febra aftoasa, Marea Britanie a suspendat toate exporturile de animale si de produse derivate. Medicii veterinari din Constanta au controlat in ultimele 48 de ore transporturile din Marea Britanie care au intrat prin porturile Constanta Nord si Constanta Sud. Au constatat ca pe cale navala nu a venit niciun transport de carne de vita din Anglia.

Carnea de pui din Marea Britanie, oprita de la vanzare

Dupa descoperirea virusului febrei aftoase in Marea Britanie, mai multe state au luat masuri la sfarsitul acestei saptamani. Au fost oprite importurile de animale si produse derivate de provenienta britanica. in functie de durata acestor restrictii, impactul asupra agriculturii britanice s-ar putea dovedi important, in conditiile in care exporturile de animale vii si carne realizate de Marea Britanie sunt estimate la 30 milioane de dolari pe saptamana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.