Purtatorii de cuvant ai ambelor parti au declarat ca discutiile dintre cei doi lideri legate de crearea unui stat palestinian au fost constructive dar nu au anuntat nici un progres.

Dupa discutii, negociatorul palestinian, Saeb Erekat, a spus ca domnul Abbas „nu a venit la intalnire cu o bagheta magica, si nici domnul Olmert”.

El a adaugat ca s-a convenit ca seria de discutii privind crearea unui stat palestinian sa continue.

La randul lui, un oficial din guvernul israelian, David Baker, a spus ca ambele parti au hotarat sa extinda subiectele de discutie care sa duca la o intelegere mai buna a subiectului si care sa permita progresul catre formarea unui stat palestinian.

Corespondentii BBC relateza ca desi nu s-a ajuns la o vreo hotarare importanta, discutiile din orasul Ierihon din Cisiordania este una semnificativa, fiind prima de acest fel care a avut pe teritoriul controlat de autoritatea palestiniana.

Intalnirea a fost una dintr-o serie menita sa pregateasca conferinta de pace privind Orientul Apropiat, initiata de Statele Unite, care va avea loc la sfarsitul acestui an.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.