Pompierii au reusit sa controleze un incendiu care afecta de doua zile regiunea Dubrovnik si care duminica seara a atins mai multe cartiere de la periferia orasului, foarte vizitat de turisti si parte a patrimoniului UNESCO, au anuntat astazi surse oficiale citate de AFP.

"Suntem multumiti de modul cum s-a derulat situatia. Fortele noastre au muncit foarte mult in timpul noptii si acum putem spune ca incendiul este sub control pe toata lungimea lui", a declarat comandantul adjunct al brigazii locale de pompieri, Tomislav Vuko.

In aceasta dimineata, pompierii combateau inca mai multe focare aflate aproape de cartiere de la periferia orasului Dubrovnik.

Favorizat de vantul foarte puternic, incendiul a luat amploare in timpul zilei de duminica pe o zona foarte extinsa, formand un "front" de 20 de kilometri, informeaza NewsIn.

Vuko a explicat ca slabirea in intensitate a vantului a permis inca din zori interventia a trei avioane utilitare care asista un numar de 250 de pompieri si cateva sute de localnici care lupta cu flacarile.

"In unele cartiere, ne-am luptat pentru fiecare casa, dar am reusit sa impiedicam focul sa faca victime si pagube", a povestit Vuko. Totusi, 26 de pompieri au fost raniti si spitalizati duminica seara, unul dintre ei in stare grava.

O estimare oficiala a suprafetei de vegetatie uscata si padure afectata nu este disponibila pentru moment.
Autoritatile locale au decretat stare de urgentpa duminica seara si au cerut femeilor, copiilor si batranilor din cartierele periferice afectate de incendiu sa mearga in adaposturi din alte zone ale orasului.

Autoritatile au dat de asemenea asigurari ca turistii nu sunt in pericol. Cateva sute de mii de turisti viziteaza anual Dubrovnik, centrul turistic national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.