Agentia spatiala rusa (Roskosmos) este pe cale sa elaboreze un proiect de misiuni spatiale cu oameni catre Luna, pana in 2040, a anuntat duminica, un responsabil al agentiei, citat de Interfax, relateaza AFP.

"Luna este unul dintre proiectele noastre in domeniul misiunilor umane", a declarat Aleksei Krasnov, directorul programului de zboruri ale Agentiei. Potrivit acestuia, decizia rusa de a accelera elaborarea proiectelor de cucerire a Lunii se explica prin faptul ca mai multe tari, printre care Statele Unite, China si India, "au decis sa-si dezvolte propriile programe" cu destinatia Luna.

"Am ajuns la concluzia ca este periculos sa intarziem" elaborarea proiectelor ruse in acest domeniu, a spus Krasnov, citat de NewsIn.

Programul federal spatial al Rusiei pentru 2006-2015 nu prevede zboruri catre Luna, a precizat responsabilul Roskomos. "Dar avem in vedere realizarea unor ajustari in programul" pentru Luna, care ar putea fi realizate pana in 2040, a spus Krasnov, citat de agentiile ruse.

Proiectele in acest domeniu vor fi prezentate guvernului rus in urmatoarele luni, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.