Presedintele francez Nicolas Sarkozy, aflat in vacanta in SUA, la Wolfeboro, a fost deranjat de prezenta unor fotoreporteri in preajma vilei in care locuieste, incat s-a urcat la bordul ambarcatiunii in care se aflau acestia si l-a admonestat intr-un limbaj dur pe unul dintre ei, potrivit AFP.

Incidentul s-a petrecut in jurul orei locale 14.00 (21.00, ora Romaniei) a declarat pentru AFP Vicent De Witt, fotograf al agentiei Sipa.

"Un fotograf al agentiei Associated Press, Jim Cole, si cu mine am iesit la bord pe la ora locala 13.00 si ne-am indreptat catre vila unde locuieste presedintele", a precizat el. "Era miscare pe pod, iar presedintele, o femeie si niste copii au urcat la bordul unui vas", a relatat el. "Atunci l-am vazut pe Sarkozy aratand cu degetul catre noi. Puteam vedea ca este furios. El a cerut capitanului sa se indrepte catre noi, iar cand vaporul s-a apropiat, a urcat la bordul ambarcatiunii noastre", a relatat De Witt, citat de NewsIn.

"A inceput sa ne injure in limba franceza, cu vehementa. La bordul ambarcatiunii noastre toata lumea a ramas calma. La un moment dat el s-a apropiat de mine si mi-a luat aparatul foto, tinandu-l in mana putin", a declarat jurnalistul.

"Femeia de la bordul vaporului ne-a spus in engleza foarte calm: 'presedintele va cere sa nu mai faceti fotografii' ", a spus fotograful, care a afirmat ca Sarkozy s-a calmat apoi si a plecat repetand ca a cerut sa nu i se mai faca fotografii.

Responsabilul de la Wolfeboro care se ocupa de securitatea presedintelui, Fabrice Chanudet, a spus ca nu comenteaza incidentul. "Sunt responsabil cu securitatea, am pregatit intalnirea cu presa impreuna cu presedintele, duminica dimineata. Trebuie sa va adresati Palatului Elysee pentru declaratii", a spus el.

Nicolas Sarkozy isi petrece vacanta in familie la o resedinta luxoasa de pe malul lacului Winnipesaukee, in New Hampshire. El a declarat duminica dimineata, intr-o conferinta de presa, ca a fost invitat de prieteni care vin de mai mult timp in aceasta regiune. Sarkozy le-a mai cerut fotografilor si jurnalistilor, la incheierea conferintei de presa, sa il "lase in pace" pe el si pe familia lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.