Pakistanul se confrunta cu un val de atentate fara precedent in istoria sa de la asaltul ucigas din 10 si 11 iulie de la Moscheea Rosie din Islamabad, comise dupa cat se pare de insurgenti fundamentalisti musulmani, relateaza Rompres, preluand agentiile internationale de presa.
Insurgentii au detonat sambata o masina capcana intr-o statie aglomerata de autobuz in nord-vestul Pakistanului, la Parachinar, provocand moartea a cel putin sase persoane si ranind alte 31, informeaza AP, citand oficiali ai politiei locale. Mohammed Yaqub, oficial guvernamental regional, a declarat ca mortii si ranitii au fost transportati in spitale din Parachinar, la circa 250 km la sud de capitala provinciei Peshawar.

In alt atac de sambata, insurgentii pro-talibani au luat cu asalt un punct de control de securitate la Oblanki, o zona indepartata din nordul provinciei Waziristan. Ciocnirile dintre armata pakistaneza si insurgentii pro-talibani din Waziristan s-au soldat cu cel putin 14 morti. Potrivit unui purtator de cuvant militar, 4 soldati si 10 insurgenti pro-talibani au fost ucisi, iar alti cinci soldati au fost raniti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.