Israelul a amanat ieri predarea orasului Tulkarem Autoritatii Palestiniene. Chiar daca duminica ministrul israelian al apararii, Shaul Mofaz, anuntase ca transferul catre palestinieni va incepe luni, autoritatile responsabile cu efectuarea formalitatilor nu au cazut de acord in privinta unor sate din apropierea Tulkaremului. In timp ce soldatii palestinieni vor ca si localitatile rurale sa fie eliberate, israelienii refuza sa faca acest lucru, invocand motive de securitate. Oricum, acordul de incetare a focului a fost marcat de violente, trei soldati israelieni fiind raniti, duminica, in tabara de refugiati Al-Omri, de langa Ramallah, cand palestinieni inarmati au deschis focul asupra lor. La scurt timp de la producerea incidentului, un palestinian a fost grav ranit intr-un schimb de focuri.

Israelul a predat palestinienilor, miercuri, controlul asupra orasului Ierihon, din Cisiordania, transferul efectiv urmand sa dureze aproximativ patru saptamani. Acordul de principiu asupra transferului responsabilitatilor de securitate catre Autoritatea Palestiniana in orasele din Cisiordania a fost semnat in cadrul summit-ului desfasurat in Egipt, la 8 februarie. Pe lista oraselor ce urmeaza sa fie trecute sub control palestinian figureaza, de asemenea, Qalqilya, Bethleem si Ramallah.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.