Antonov, care suferea de o boala psihica, si-a sustinut tot timpul nevinovatia

Bulgarul Serghei Antonov, acuzat de a fi participat la tentativa de asasinat impotriva Papei Ioan Paul al II-lea, in 1981, a decedat in locuinta sa din Sofia. Achitat in 1986, barbatul primea de la stat o pensie "pentru merite exceptionale".

"Serghei Antonov a decedat de moarte naturala", in urma cu cateva zile, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului bulgar de Interne. Corpul neinsufletit al barbatului in varsta de 58 de ani a fost descoperit la domiciliul sau din Sofia, dupa ce un vecin a remarcat absenta lui.

Arestat in 1982, dupa ce autorul turc al atentatului, Mehmet Ali Agca, a afirmat ca i-a furnizat arma cu care l-a ranit pe Suveranul Pontif, Serghei Antonov a fost achitat pentru "probe insuficiente".

Trimis in Bulgaria dupa trei ani de detentie, barbatul a trait o perioada in saracie. In plus, suferea de o boala psihica. In 2002, autoritatile de la Sofia, care l-au considerat intotdeauna nevinovat, au decis sa ii acorde o pensie lunara de 180 leva, de patru ori mai mare decat venitul unui pensionar bulgar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.