Rusia nu duce lipsa de propuneri privind cooperarea cu Occidentul. Comandantul-sef al armatei aerului, Aleksandr Zelin, a declarat ca rusii ar dori sa participe la crearea unui scut antiracheta european unic. Potrivit generalului, Moscova este gata sa sacrifice pe altarul securitatii europene comune sistemele sale de rachete sol-aer, S-400 Tiumf.

S-400 Triumf este o arma foarte eficace, dar are un mic defect: creierul sau electronic (calculatorul Elbrus) este invechit. in rest, este la fel de performanta ca si racheta Patriot americana. Raza de actiune a armei rusesti este de 400 de kilometri, iar suprafata de protectie este de 500 kilometri. in plus, are si o autonomie mult mai mare. "Propunerile comandantului-sef al armatei ruse a aerului se inscriu, logic, in cadrul ofertei presedintelui Vladimir Putin facute omologului sau american.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.