Nota de plata servita americanilor e ametitoare: 1.000 miliarde de dolari

Pe fondul dezbaterilor in privinta retragerii trupelor din Irak, americanii si britanicii scot din ce in ce mai multi bani din buzunare pentru sustinerea razboiului. Nota de plata incarcata se adauga pierderilor de vieti omenesti inregistrate atat in randul militarilor, cat si al civililor din Irak.

Conflictul din Irak ii costa pe contribuabilii din Statele Unite si Marea Britanie nu mai putin de 4.000 de dolari pe secunda, depasind cu mult sumele vehiculate anterior de expertii din cele doua tari.

Un raport al biroului pentru buget din cadrul Congresului arata ca cel mai mult vor avea de suferit cetatenii americani, care vor simti costurile financiare ale razboiului chiar si dupa retragerea trupelor din Irak. De altfel, autoritatile americane au alocat deja peste 500 miliarde de dolari pentru operatiunile de lupta si eforturile de reconstructie din Irak. Previziunile nu sunt deloc imbucuratoare pentru bugetul Washingtonului in ceea ce priveste nota de plata finala a razboiului, care ar putea sari lejer de 1.000 miliarde de dolari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.