Jumatate din economia muntenegreana este controlata de investitori din Federatia Rusa
Atractivitatea crescanda a litoralului muntenegrean de la Marea Adriatica continua sa tina la un nivel ridicat preturile la imobilele din aceasta zona pitoreasca. Conform unor estimari, numai in anul trecut, afacerile din sectorul imobiliar s-au cifrat la sute de milioane de dolari, scrie publicatia austriaca "Die Presse".

Mai multe conditii fac din Muntenegru o destinatie atractiva pentru investitori. in primul rand preturile, care sunt mult mai mici decat in Croatia. in afara de aceasta, in lipsa unor reglementari clare, procedura achizitionarii de imobile de catre straini este foarte simpla. Chiar daca un investitor strain ar risca sa construiasca un complex turistic fara aprobare, nu va primi o sanctiune din partea autoritatilor. si aceasta pentru ca mita rezolva totul, iar rusii sunt obisnuiti cu aceasta practica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.