Presedintele american si premierul britanic au declarat ca vor consolida legatura dintre tarile lor, dar presa britanica sustine ca “povestea de dragoste” s-a terminat.
George Bush si Gordon Brown au facut eforturi, in cele doua zile de discutii de la resedinta prezidentiala de la Camp David, pentru a mentine relatiile bune pe care liderul american le avea cu fostul premier de la Londra Tony Blair. „Toata lumea se intreaba daca premierul si cu mine am fost capabili sa gasim un teren comun, sa ne intelegem, sa avem discutii reale. Iar raspunsul este: absolut“, a declarat Bush intr-o conferinta de presa comuna. „Am venit aici pentru a afirma si a celebra un parteneriat istoric, obiectivele comune ale tarilor noastre“, a asigurat si Brown dupa un dejun cu Bush.

Bush a mai spus ca Marea Britanie si SUA au un parteneriat care se va consolida in urmatorii ani, relatia lor fiind cea mai importanta relatie bilaterala pentru fiecare dintre cele doua state.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.