Lider in privinta productiei de biodiesel la nivel european, Germania a uimit intreaga comunitate internationala cu o performanta care ar parea imposibil de realizat pentru o tara in care cerul este innorat circa doua treimi din zilele anului: a reusit sa devina cel mai mare generator de energie solara din lume, relateaza Reuters.

Mai exact, aproximativ 55% din energia fotovoltaica generata pe plan mondial este „opera” panourilor instalate intre Marea Baltica si Muntii Padurea Neagra.

Legea care misca energia

Performanta nu ar fi fost posibila fara o lege intrata in vigoare in 2000. Actul normativ prevede acordarea de stimulente financiare celor care apeleaza la surse de energie regenerabila pentru a-si incalzi si lumina casele sau birourile. Daca produc prin mijloace proprii energie solara, eoliana sau hidro, ei primesc o suma garantata de la companiile de energie locale.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.