Autoritatile egiptene cred ca aeroportul si metroul din Cairo se afla in tinta unor atacuri teroriste, anunta „ Le Figaro” in editia de ieri.

Statia de metrou din inima Capitalei Egiptului se afla sub supraveghere continua. Politia si jandarmeria patruleaza non-stop pe raza statiilor de metrou, controland bagajele si actele de identificare ale calatorilor suspecti.

Alerta a pornit de la o serie de telefoane de amenintare sub anonimat si dureaza de aproximativ doua saptamani. De altfel, un cetatean de origine libaneza a fost arestat pentru amenintari teroriste iar paza pe aeroportul din Cairo a fost intarita de acum zece zile, cand o amenintare cu bomba de la bordul unui avion ce avea sa plece spre Londra a starnit panica in randul autoritatilor egiptene.

„ A trebuit sa luam astfel de masuri de securitate, mai ales dupa exploziile ce au avut loc in Marea Britanie si in Algeria deoarece avem de a face cu grupuri teroriste organizate si nu cu indivizi care planuiesc asemnea atacuri”, a declarat generalul Gamal al-Gohary, adjunctul ministrului de Interne, citat de „Le Figaro”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.