Violentele din Irak mascheaza o grava criza umanitara care afecteaza aproape o treime din populatie, au afirmat ieri organizatia neguvernamentala britanica Oxfam si organizatii irakiene, citate de AFP.
Intr-un raport distribuit la Amman, Oxfam si organizatiile irakiene cer comunitatii internationale sa "accepte provocarea umanitara" pentru "opt milioane de persoane care au nevoie urgenta de ajutor", informeaza NewsIn.

"Cifra ii cuprinde pe cei patru milioane de oameni care nu au ce sa manance in fiecare zi", "peste doua milioane de refugiati din tara" si tot atatia din strainatate, adauga raportul de 45 de pagini.
"In pofida constrangerilor impuse de guvernul irakian, Natiunile Unite si donatorii internationali pot face mai mult pentru a furniza asistenta umanitara si a reduce suferintele ce pot fi evitate", adauga raportul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.