Medicul palestinian, cu cetatenie bulgara, dezvaluie torturile la care a fost supus

Marturii despre atrocitati care produc dureri numai ascultandu-le. Ashraf al-Hazouz (39 de ani), medicul de origine palestiniana eliberat saptamana trecuta dintr-o inchisoare libiana, impreuna cu cinci asistente bulgare, a descris ingrozitoarele torturi la care a fost supus in opt ani de detentie. El spune ca a fost violat in repetate randuri si ca s-a incercat si incitarea a trei caini sa-l violeze, scrie trimisul special al ziarului "El Pais" la Sofia, Georgina Higueras.

Ashraf al-Hazouz a vorbit cu jurnalista timp de doua ore in resedinta pre­zidentiala din cartierul Boyana, pusa la dispozitie de guvernul bulgar pentru el si cele sase asistente eliberate, in scopul de a se odihni alaturi de familii si de a se bucura de primele zile de libertate.

Medicul sarea de la o tema la alta si se grabea sa faca dezvaluiri de parca s-ar fi eliberat de o povara. "Am trait cele mai ingrozitoare experiente pentru o fiinta umana", a subliniat el. A fost drogat, i s-au aplicat electrozi pe picioare si partile genitale. A fost intrebat, la un moment dat, de cate zile nu mancase. A raspuns "de patru zile", crezand ca provocase mila tortionarilor. Au spus "pui fript", a marturisit Al-Hazouz. Apoi i-au legat mainile si picioarele de o bara de metal si l-au invartit de mai multe ori ca pe un pui la rotisor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.