Pentagonul incearca sa dezvolte o noua generatie de arme laser care sa poata fi amplasate pe camioanele tactice.
Pentagonul a initiat un nou proiect de inarmare, rupt parca dintr-un scenariu SF. Armata SUA vrea sa confectioneze o arma cu laser portabila, capabila sa doboare rachete, obuze si alte proiectile deosebit de puternice. Pentru a putea fi mutate dintr-un loc in altul, noile inventii ar urma sa fie instalate pe camioane tactice, construite special pentru asta. Vehiculele vor fi grele de cel putin zece tone si se vor deplasa pe opt roti foarte mari. Autoritatile din Washington au incheiat deja un contract cu gigantul aerospatial Boeing, pentru a demara acest plan. Potrivit intelegerii, compania va primi 7 milioane de dolari ca sa proiecteze un sistem de ghidare a razelor laser. Cu ajutorul lui, fasciculul distrugator va putea nimeri mai usor si mai exact orice tinta.

Daca aceasta prima etapa a proiectului are succes, Boeing ar putea fi solicitata sa construiasca in prototip parti din arma cu laser. Acestea vor fi apoi atasate de o platforma care imita vehiculele transportoare imaginate de armata americana. Aceste optiuni vor creste costurile la 50 de milioane de dolari. Pat Shanahan, managerul proiectului Boeing Missile Defense Systems, crede ca aceasta initiativa este extrem de importanta. „Aceste cercetari sprijina mult programul de armament cu laser al armatei americane. Credem ca reprezinta un pas important spre dezvoltarea unor tehnologii care vor schimba radical soarta razboaielor“, a declarat el. Pentagonul incearca de mai mult timp sa dezvolte o arma cu energie directionata, pe care sa o foloseasca pe front. Pina acum, liderii militari au incercat mai multe tipuri de tehnologie pentru a descoperi varianta cea mai avantajoasa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.