Suparat pe Europa Occidentala ca a acceptat amplasarea pe teritoriul sau a sistemului de aparare antiracheta al americanilor si pe Statele Unite, care ajung astfel “sa ameninte” granitele Rusiei, presedintele Vladimir Putin a promis ca va intari capacitatile militare ale tarii si va intensifica activitatile de spionaj extern.
Intr-o intrevedere la care au luat parte, intre altii, ministrul rus de Interne, Rasid Nurgaliev, procurorul general Iuri Ciaika, seful FSB, Nikolai Patrusev, si ministrul pentru Situatii Exceptionale, Serghei Soigu, liderul de la Kremlin a declarat ca noile amenintari externe la adresa Rusiei sunt NATO, scutul antiracheta pe care SUA vor sa il instaleze in Europa de Vest, la granita cu Rusia, precum si bazele americane de pe continent. Din acest motiv, Putin a dat verde Serviciului de spionaj extern (SVR) “sa-si extinda posibilitatile”, data fiind situatia actuala din lume si interesele interne ale Rusiei, informeaza HotNews, care citeaza agentia rusa de stiri Newsru. in plus, seful statului si-a exprimat dorinta ca prerogativele Consiliului de Securitate sa fie sporite. Daca dorinta se va materializa, Consiliul de Securitate - organism consultativ in care activeaza oficiali de rang inalt - va fi transformat intr-un cabinet paralel pana la expirarea mandatului lui Putin, la sfarsitul lui 2008, scrie ziarul rus Gazeta, citat de Mediafax.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.