Natiunile Unite au respins luni cererea Taiwanului de a adera la organizatie, argumentand ca respecta politica “unei singure Chine” si recunosc doar guvernul chinez de la Beijing.

Solicitarea taiwaneza a fost respinsa de Oficiul pentru probleme legale al ONU, se precizeaza in pagina de Internet in limba chineza a organizatiei mondiale.

In luarea deciziei sale, ONU a invocat rezolutia din 1971 prin care se recunoaste Republica Populara Chineza ca reprezentant legal al acestei tari in organizatia internationala.
Taiwanul a fost exclus din ONU in 1971, sediul sau la Natiunile Unite, ocupat sub numele Republica China, fiind transferat guvernului de la Beijing.

Taiwanul si China continentala s-au separat in urma razboiului civil din 1949, iar Beijingul sustine asa-zisa “politica a unei singure Chine” si nu recunoaste existenta oficiala ca stat a Taiwanului, pe care il considera o provincie rebela. (Rompres)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.