Comandamentul militar american din Irak a propus Pentagonului un plan care prevede ca trupele americane sa ramana in Irak pana in vara anului 2009, potrivit editiei de marti a ziarului New York Times, transmite AFP.

Planul estimeaza ca trupele americane pot reusi sa reinstaleze ordinea la Bagdad si in alte regiuni pana in vara anului 2008 si ca va fi nevoie de inca un an pentru a instalarea unei "securitati durabile" in toata tara, informeaza NewsIn.

Deja prezentat comandantului trupelor americane din Irak, generalul David Petraeus, si ambasadorului Statelor Unite la Bagdad, Ryan Crocker, planul a fost prezentat si secretarului apararii Robert Gates, potrivit cotidianului citat.

Saptamana trecuta, generalul Walter Gaskin, comandantul trupelor americane din vestul Irakului, apreciase ca este nevoie de inca doi ani pentru a fortele armate irakiene sa fie pregatite sa ia locul celor americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.