Senatoarea argentiniana Cristina Fernandez de Kirchner s-a lansat joi seara in cursa pentru alegerile prezidentiale din octombrie alaturi de sotul ei, presedintele peronist Nestor Kirchner, care a renuntat la candidatura in favoarea ei.

Cristina (asa cum se prezinta ea insasi, pe modelul “Evita”), in virsta de 54 de ani, si-a lansat candidatura joi seara la un miting de la La Plata, din apropiere de Buenos Aires.

Intr-un discurs de circa 45 de minute, primul de la anuntul candidaturii sale la 1 iulie, candidata a salutat gestul sotului ei, pe care l-a calificat drept fara precedent in lume. "Este iesit din comun ca o persoana cu 70% opinii favorabile, 50% intentii de vot si posibilitatea de a continua - sa decida sa nu o faca", a subliniat ea. Analistii considera insa ca decizia lui Nestor Kirchner ar avea drept motiv dorinta ca familia lui sa conduca Argentina timp de cel putin trei mandate, urmind ca peste patru ani sa se inscrie el, din nou, in campania electorala.

Candidata peronista a laudat realizarile administratiei sotului ei din ultimii patru ani si a garantat continuitatea in politica economica, desi sloganul campaniei ei este "Schimbarea incepe curind". Ea a mentionat mai multe domenii in care exista probleme de rezolvat - reconstructia statului democratic si aprofundarea modelului economic. Candidata a subliniat ca politica "neindatorarii, a excedentului bugetar, a excendentului comercial si a ratei de schimb competitive nu pot fi obiectivele unui singur guvern, ci trebui sa fie patrimoniul tuturor argentinienilor".

"Argentinienii au putut sa-si dea seama ca vom avea un presedinte mare. Sint emotionat, dar stiu ca este un salt calitativ de care Argentina are nevoie", a declarat sotul ei, inainte de a parasi sala, lasind-o pe Prima Doamna sa savureze aclamatiile unei multimi de 1.700 de persoane, mai mica decit prevede traditia peronista pentru evenimente de acest gen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.