Statul Mozambic spera sa utilizeze proprietatile imobiliare pentru a achita datoria externa in valoare de 350 milioane dolari catre Angola si o serie de tari est-europene. Intre acestea se afla si Romania. Ministrul mozambican Manuel Chang nu a precizat inca ce tip de proprietati vor fi oferite. Se pare ca Angola a fost de acord, in principiu, cu aceasta idee, urmand ca cele doua foste colonii portugheze sa negocieze detaliile acestui schimb terenuri contra datorii.
Mozambicul, una din cele mai sarace tari din lume, datoreaza Angolei aproximativ 50 milioane dolari, datorii acumulate ca urmare a importurilor petroliere. Ministrul mozambican de Finante a precizat ca propuneri similare au fost facute si Romaniei, Ungariei si Bulgariei, care impreuna au de incasat de la guvernul mozambican datorii de aproximativ 300 milioane dolari. O parte din aceste creante dateaza din perioada Razboiului Rece. Mozambic are o datorie de 135 milioane dolari fata de Romania, aceste datorii fiind in curs de reglementare.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.