Bombardiere ruse au fost reperate in Marea Nordului, intre Norvegia si Marea Britanie, in noaptea de joi spre vineri, provocand trimiterea in zona a unor avioane de vanatoare norvegiene si britanice, a anuntat Statul Major al armatei norvegiene, transmite AFP.

Deplasarile acestor avioane, observate si marti, survin pe fondul crizei dintre Rusia si Marea Britanie.
Doua bombardiere ruse de tip TU95 au fost detectate mai intai in spatiul aerian international intre Stavanger (sud-vestul Norvegiei) si orasul scoatian Aberdeen, a anuntat locotenent-colonelul Jon Inge Oegland, purtatorul de cuvant al Statului Major al armatei norvegiene.

"Este putin neobisnuit. Nu am mai vazut de mult timp avioane rusesti atat de departe in sud", a declarat el pentru AFP.

Asa cum prevede procedura, Norvegia a trimis doua interceptoare F16 "pentru a identifica avioanele si a marca spatiul aerian norvegian", a spus el, precizand ca Marea Britanie a trimis, de asemenea, aparate.
In dimineata zilei de ieri, alte doua bombardiere strategice rusesti de tip TU160 Blackjack au fost vazute indreptandu-se spre vest deasupra Marii Barents, provocand din nou trimiterea unor F16 norvegiene, a adaugat ofiterul.

In cadrul scandalului Litvinenko, aflat la originea unei crize intre Marea Britanie si Rusia, Londra a decis expulzarea a patru diplomatirusi, masura careia Moscova i-a raspuns anuntand expulzarea a patru diplomati britanici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.