In timp ce pentru femei casa reprezinta un loc de munca neplatit, pentru barbati, ea este un loc de relaxare, pregatire si invatare. Comisarul european pentru munca Vladimir Spidla i-a indemnat pe barbati sa preia mai multe din sarcinile gospodaresti. Nu din politete neaparat, ci pentru a reduce diferenta de plata dintre sexe. Comisia Europeana a aratat intr-un raport ca femeile din cele 27 de tari UE castiga cu 15% mai putin decat barbatii, dupa salariul brut pe ora, fata de o diferenta de 17% in 1995.

Barbatii, indiferent daca lucreaza cu norma intreaga sau redusa, contribuie cu sapte ore de munca neplatita in gospodarie. Femeile, pe de alta parte, contribuie cu 35 de ore pe saptamana in cazul in care au o slujba part-time si cu 24 de ore daca lucreaza cu norma intreaga. Spidla a adaugat ca acest lucru face imposibil ca femeile sa dedice la fel de mult timp ca barbatii carierei lor.

Sociologul Vladimir Spidla a adaugat ca pentru 83% din femeile romance casa este un loc de munca. Mai mult decat atat, ani la rand, femeile din Romania au fost discriminate prin bugetul de stat.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.