Rusia inceteaza sa mai coopereze cu Marea Britanie in domeniul luptei impotriva terorismului, ca raspuns la masurile luate de Londra in afacerea Litvinenko, a anuntat astazi, la Moscova, purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Mihail Kaminin, citat de AFP.

"Masurile anuntate oficial de Londra, spre marele nostru regret, fac imposibila cooperarea noastra viitoare cu Marea Britanie in domeniul luptei impotriva terorismului", a declarat Kaminin intr-o declaratie de presa transmisa in direct de canalul de stiri Vesti 24.

Rusia a anuntat astazi o serie de masuri de retorsiune, inclusiv expulzarea a patru diplomati britanici, dupa decizia Londrei de a expulza patru diplomati rusi in legatura cu afacerea Litvinenko, informeaza NewsIn.
Viceministrul rus de externe, Aleksandr Grusko, anuntase, marti, ca Rusia va da "un raspuns foarte precis si adecvat" la expulzarea diplomatilor rusi de catre Marea Britanie, Londra urmand sa fie "in curand" informata in legatura cu acest raspuns.

Secretarul Foreign Office David Miliband a anuntat luni expulzarea a patru diplomati rusi, ca raspuns la refuzul Moscovei de a-l extrada pe principalul suspect in asasinarea lui Aleksandr Litvinenko, agentul rus devenit opozantul Kremlinului, care a murit in noiembrie 2006 la Londra otravit cu o substanta radioactiva. De asemenea, a anuntat seful diplomatiei britanice, Londra va suspenda negocierile cu Moscova referitoare la regimul vizelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.