Si vecinii nostri de la sud de Dunare se ocupa intens cu desecretizarea arhivelor fostelor servicii secrete din Bulgaria. Comisia special infiintata pentru asta a confirmat astazi ca seful statului, Gheorghi Parvanov, a fost unul dintre „colaboratorii” fostelor structuri de securitate comuniste. Presedintele a fost membru al Partidului Comunist si a colaborat sub numele de cod „Gote”.
Anul trecut, Parvanov a recunoscut ca figureaza in arhivele serviciilor secrete bulgare, insa doar pentru ca a facut, ca istoric, o analiza cu privire la situatia din Macedonia pentru Ministerul de Externe. „Dosarul contine date despre mine, dar nimic scris de mine. Reflecta activitatea mea in calitatea de consultant si autor al unei carti”, declara presedintele in iunie 2006.

Comisia are documente semnate de agentul care il contactase pe Parvanov, pentru ca intr-adevar nu exista niciun document scris chiar de presedinte.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.