Pe holurile Senatului SUA au aparut paturi de campanie, paturi si mici noptiere: incepand de marti seara, parlamentarii americani au inceput o dezbatere maraton dedicata Irakului.

Liderii democrati din Senat au decis sa treaca la viteza maxima eforturile lor de a obtine retragerea din Irak. S-a organizat, prin urmare, "o sesiune nocturna", menita sa darame ceea ce estimeaza a fi obstructionarea parlamentara a republicanilor. seful majoritatii democrate din Sent, Harry Reid, si-a anuntat intentia de a exercita presiuni asupra adversarilor republicani, dupa ce acestia au blocat votarea unui text referitor la retragerea militarilor SUA din Irak. "Procedand astfel, republicanii demonstreaza ca ei sunt mai degraba interesati sa-l protejeze pe presedinte, decat trupele noastre", a spus el, promitand sa "lucreze, daca va fi nevoie, zi si noapte" pentru a-si atinge scopul. Coincidenta a facut ca, pe acest fundal, armata SUA sa anunte ieri arestarea celui mai important lider al-Qaeda din Irak, considerat omul de legatura dintre comandatii straini ai retelei si Osama ben Laden.

Generalul Kevin Bergner l-a identificat pe presupusul lider drept Khaled al-Mashhadani. in alta ordine de idei, o serie de experti americani au sugerat adoptarea unei strategii de marketing in Irak si Afganistan pentru a obtine sprijin in randul populatiei. "Marketingul consta in cunoasterea publicului-tinta pentru satisfacerea nevoilor. Armata americana trebuie sa invete sa inteleaga populatiile civile din cele doua tari, sa afle cum percep acestea operatiunile militare", au estimat specialistii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.