Dornic sa puna in aplicare planul Moscovei privind rezolvarea crizei din Transnistria, presedintele Vladimir Voronin obtine sprijin pentru declansarea alegerilor anticipate in Republica Moldova. Un grup de parlamentari loiali puterii de la Chisinau vizeaza schimbarea Codului Electoral din Republica Moldova.

Publicatia "Timpul" a dez­valuit, ieri, ca un grup de parlamentari apropiati ad­ministratiei prezidentiale de la Chisinau s-ar fi coalizat pentru a pregati schimbarea Codului Electoral din Repu­blica Moldova, care sa deschida calea alegerilor par­lamentare anticipate pe ambele maluri ale Nistrului.

Miscarea ar forta punerea in practica a pachetului de propuneri negociat in secret de Chisinau si Moscova cu privire la rezolvarea crizei transnistrene. Semnalul de alar­ma a fost tras de parlamentarul Gheorghe Susarenco, in plenul Legislativului.

Acesta a denuntat un posibil "complot" pus la cale de administratia pre­zidentiala si cercurile loiale Partidului Comunist din Parlamentul Republicii Moldova. Depu­tatul Susarenco a subliniat ca ideea crearii unui parla­ment comun pentru ambele maluri ale Nistrului cu o reprezentativitate in Legislativul de la Chisinau a separatistilor de la Tiraspol va legaliza puterea politica a unei tari straine, cu deputati subordonati structurilor de forta de la Chisinau. "in acest fel, rezolvarea conflictului transnistrean inseamna un control rusesc total asupra RepubliciiMoldova", a explicat Susarenco pentru "Timpul".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.