In Coreea de Nord se practica inca executiile publice! Socanta informatie a fost data publicitatii de un post japonez de televiziune, care a transmis, la inceputul saptamanii, o inregistrare video de la doua astfel de evenimente. Imaginile prezinta succesiv executiile a trei cetateni nord-coreeni, prinsi in timp ce incercau sa treaca granita in China. Oamenii sunt opriti de politisti dupa care sunt supusi unui proces sumar. Un judecator militar ii declara vinovati si ii condamna la moarte. Detinutii sunt apoi legati de stalpi, in fata plutoanelor de executie, si impuscati. Totul se petrece in aer liber, sub privirile ingrozite ale curiosilor adunati la fata locului. Inregistrarile au fost realizate pe 1 si pe 2 martie, in doua orase situate in apropierera granitei coreeano-chineze.

Potrivit televiziunii japoneze, imaginile au fost inregistrate cu camera ascunsa, de un transfug nord-coreean, care a reusit sa ajunga in tara vecina. Aceasta este prima inregistrare video care prezinta in detaliu executiile publice din Coreea de Nord. Imediat dupa aparitia casetei, autoritatile de la Phenian au negat orice implicare in impuscarea celor trei barbati, spunand ca este vorba de o inscenare.

Totusi, imaginile din inregistrare arata clar plutoanele de executie, alcatuite din soldati nord-coreeni, in uniforme.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.