Urmasii celor care au sfarsit in lagarele naziste sufera de depresii si teama. Ei au actionat in justitie guvernul german pentru a le plati tratamentele psihiatrice. Procesul a intrat pe rol la o Curte de Justitie din Tel Aviv. Plangerea a fost inaintata de Baruch Mazor, directorul fundatiei israeliene de caritate Fisher.

Mazor spera ca numa­rul israelienilor care se auto­intituleaza a doua generatie a supravietuitorilor Holocaustului pe care ii va reprezenta in acest dosar sa ajunga la 30.000, datorita interesului mediatic enorm de care se bucura acest subiect. in urma procesului se doreste deschiderea unui fond finantat de Germania, care sa plateasca anual sesiuni de terapie bilunare pentru 15.000 de persoane sau 7,3 milioane de euro anual, timp de trei ani.

Directorul fundatiei Fisher argumenteaza deschiderea procesului prin nevoia de tratament al copiilor ce au crescut in familii dezorganizate. Acestia sufera de depresie, anxietate si alte boli psihice. in prezent, exista putine surse alocate tratamentelor in astfel de cazuri.

Nici guvernul israelian si nici organizatiile care se ocupa de distribuirea despagubirilor nu sprijina decat supravietuitorii si copiii victimelor Holocaustului. inainte de a recurge la proces, Baruch Mazor a incercat sa ajunga la o intelegere cu guvernul german.