Autoritatile britanice vor expulza patru diplomati rusi din Londra, a anuntat ieri ministrul englez de externe, David Miliband. Decizia este un raspuns la refuzul Moscovei de a-l extrada pe Andrei Lugovoi (principalul suspect in cazul asasinarii lui Alexandr Litvinenko). "Este o situatie pe care guvernul nu a dorit-o si nu o agreeaza, dar nu avem alta solutie", a declarat Miliband, intr-un discurs rostit in Parlament.

Expulzarea diplomatilor "va marca esecul politicii britanice fata de Rusia pentru multi ani, iar responsabilitatea va apartine integral Marii Britanii", a avertizat presedintele comisiei de politica externa a Dumei de la Moscova, Konstantin Kosacev. El a precizat ca, pe plan economic, Londra va suferi mai mult decit Moscova, de pe urma acestei decizii. Declaratia este o aluzie clara la intersele companiilor britanice din Rusia, in special, cele petroliere, care ar putea fi supuse unor presiuni din partea autorotatilor.

Potrivit presei straine, responsabilii britanici se asteapta, la rindul lor, la replici din partea Rusiei, cum ar fi expulzarea unor diplomati englezi din Moscova