Cotidianul "Financial Times" scrie ca, urmare a presiunilor externe, Kievul a recunoscut ca a exportat, in perioada ex-presedintelui Leonid Kucima, 12 rachete balistice in Iran si 6 in China. In articol se mentioneaza ca procurorul general Svitoslav Piskun a declarat ca Ucraina a exportat, in 2001, 18 rachete balistice X-55, toate fara focoase nucleare.

De asemenea, "Financial Times" subliniaza ca SUA si Japonia sunt ingrijorate de modul in care "se scurge" tehnologia nucleara sovietica, de faptul ca aceste rachete au o raza de actiune de trei mii de kilometri, punand in pericol serios Japonia si Israelul. In aceste conditii, ambasadorul Japoniei la Kiev, Kishiro Amae, declara ca tara lui spera ca noua conducere a Ucrainei sa lamureasca situatia, atentionand ca ii este teama ca rachetele furnizate Chinei ar fi ajuns in Coreea comunista, care ar putea lovi Japonia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.