Numarul teroristilor Al-Qaida detinuti in Marea Britanie ar putea ajunge la 1.000 in urmatorii cinci ani, amenintand securitatea inchisorilor, care sunt deja suprapopulate. De asemenea, autoritatile se tem ca extremistii inchisi i-ar putea recruta pe tinerii vulnerabili si ar planui noi atentate.
"Radicalizarea tinerilor ar putea fi principala noastra problema in urmatorii cinci ani", considera Steve Gough, vicepresedintele Asociatiei Ofiterilor din Penitenciare, bazandu-se pe numeroasele procese aflate pe rol in care sunt judecati membri ai bine cunoscutei organizatii teroriste. Belmarsh, penitenciarul unde sunt "cazati" cei mai multi dintre teroristii arestati, nu mai poate primi noi puscariasi, in conditiile in care, in curand, vor incepe 40 de procese in care sunt implicati membri Al-Qaida. Potrivit MI5, peste 2.000 de cetateni sunt suspectati pentru rolurile jucate in diverse comploturi. In acest ritm, sistemul penitenciar trebuie modificat de urgenta, apreciaza Gough.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.