La parada au participat, in premiera, si militari romani
Aproximativ 900 de militari din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au participat, ieri, la defilarea traditionala organizata cu prilejul Zilei Nationale a Frantei. Manifestarea a fost prima de acest fel organizata dupa ce Nicolas Sarkozy a devenit presedinte.

Intrerupand traditia, Sarkozy a oprit garda republicana calare, pentru a strange mainile spectatorilor. Parada a inceput cu exercitiul aparatelor Alphajet ale fortelor aeriene franceze, dupa care au urmat portdrapelele celor 27 de state membre UE. Pentru prima oara, la defilare au participat 26 de detasamente din celelalte tari UE (printre care si Romania), aceasta fiind principala inovatie a manifestarii din acest an, pe care Sarkozy a plasat-o sub semnul Europei. La ceremonii au fost invitati mai multi lideri europeni, printre care premierul portughez Jose Socrates, a carui tara asigura presedintia semestriala a UE -, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si seful diplomatiei europene, Javier Solana


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.