Spania risca sa iste un scandal diplomatic, dupa ce a sechestrat o nava americana, suspectata ca ar transporta o comoara descoperita in apele sale teritoriale.
Vasul Ocean Alert, apartinind companiei americane Odyssey Marine Exploration, specializata in vinatoarea de comori, a fost abordat, joi, de politia spaniola, imediat dupa ce a parasit Gibraltarul. Garda civila a actionat conform unui ordin judecatoresc din iunie, prin care se cerea perchezitionarea navelor apartinind vinatorilor de comori care parasesc Gibraltarul, sub prezumtia ca ele ar transporta spre SUA mult rivnita comoara.

Compania americana a anuntat, in urma cu doua luni, ca a descoperit epava vasului Lebada Neagra, scufundat in urma cu trei secole, si ca a recuperat monedele de aur si argint in valoare de jumatate de miliard de dolari, pe care vasul le avea la bord. Americanii nu au precizat insa locul exact al epavei, aratind doar ca aceasta era in apele internationale. In mod discret, vinatorii de comori au transportat prada de 17 tone la baza lor din Florida, Statele Unite.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.