Specii care nu mai fusesera vazute de zeci de ani in zona, precum elanul, au reaparut in rezervatie

Cand s-a produs explozia de la Cernobil, toata lumea si-a inchipuit ca zona va deveni un desert nuclear. Oamenii au fost atunci evacuati de urgenta, dar animalele si pasarile au fost insa lasate in urma. Multe au murit, altele s-au dezvoltat si s-au inmultit. Unele specii care nu mai fusesera vazute de zeci de ani au reaparut. Si vegetatia revine la viata. Localnicii pun minunea pe seama rostopascai, o planta medicinala care creste acum aici din belsug.

Cei care au intrat in zona de excludere spun ca bizonii, caii salbatici si lupii sunt numai cateva dintre animalele care hoinaresc pe aici, iar padurile s-au extins.

Pamantul e acoperit de ciuperci si fructe de padure si in rauri inoata pesti de dimensiuni mari. Fenomenul e greu de explicat, insa unii oameni de stiinta spun ca el s-ar datora absentei aproape totale a omului, chiar daca radioactivitatea in zona e in continuare mult peste limitele admise.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.