Serviciile secrete americane analizeaza scenariile privind sfarsitul domniei lui Putin
Intrigile politice in Rusia se intensifica pe masura ce se apropie data alegerilor legislative si prezidentiale ce vor avea loc anul acesta in decembrie si respectiv in martie anul viitor. Batalia cea mare se da pentru succesiunea presedintelui Putin.

Potrivit unei analize facute de biroul directorului american de informatii asupra situatiei din Rusia, prezentat Congresului American, "autoritatile ruse si-au intensificat eforturile pentru a reduce la tacere opozitia, mass-media si ONG-urile". Totodata, a fost intarit controlul exercitat de stat asupra sectoarelor economice strategice. Cei mai multi analisti politici rusi si straini nu cred intr-un scenariu democratic pentru cursa prezidentiala. Operatiunea "Delfinul", asa cum au numit analistii strategiile de culise privind succesiunea lui Putin, este considerata in mediile politice rusesti drept cea mai probabila. Alexander Rarh, directorul programelor pentru Rusia si CSI in Consiliul pentru politica externa al Germaniei, sustine, in "Nezavisimaia Gazeta", ca la Moscova a demarat o campanie electorala extrem de originala. Pentru fotoliul detinut de Vladimir Putin se lupta in momentul de fata doi politicieni. Amandoi calatoresc mult prin tara, impart cu marinimie daruri dintr-o vistierie speciala plina cu dolari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.