Presedintele George Bush a respins din nou apelurile de a incepe retragerea trupelor americane din Irak. In ultimele saptamani, aceste cereri au venit nu doar din partea democratilor, ci si din partea unor senatori republicani.

Raspunsul presedintelui american a fost insa acela ca nici o decizie nu trebuie luata pana in luna septembrie, cand comandantul trupelor americane in Irak, generalul David Petraeus, urmeaza sa prezinte un raport in fata Congresului.

"Cred ca este in interesul acestei natiuni sa-i acordam comandantului sansa de a duce la indeplinire operatiunile militare. Cred ca, inainte de a lua o decizie, Congresul trebuie sa astepte ca generalul Petraeus sa vina si sa prezinte o estimare a strategiei pe care o pune in practica" a spus presedintele american.

Cu toate acestea, se asteapta ca, in curand, Senatul sa voteze asupra unor amendamente aduse bugetului destinat apararii, ceea ce ar forta o reducere a trupelor americane in Irak.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.