Insurgentii retelei teroriste Al Qaeda au patruns pe teritoriul SUA sau se pregatesc sa intre, crede spionajul american. Consiliul de securitate nationala al SUA se va reuni astazi intr-o sedinta de urgenta - pericolul este mai mare ca niciodata.

In acelasi timp, adjunctul lui Osama ben Laden, Ayman al Zawahri, a amenintat Marea Britanie cu noi atacuri, dupa atentatele esuate de la Londra si Glasgow, din urma cu zece zile. Potrivit canalului de televiziune ABC, ce citeaza respsonsabili ai administratiei americane, consfatuirea de la Casa Alba, la care vor participa reprezentantii tuturor serviciilor speciale americane si ale organelor de ordine, va analiza modul in care poate fi contracarata iminentul pericol si cum pot fi minimalizate concesintele lui, masurile ce se impun pentru cresterea gradului de securitate al cladirilor oficiale si guvernamentale. Pe acest fundal, ministrul american al securitatii nationale, Michael Chertoff a declarat ca vara aceasta va fi marcata de un risc sporit de intensificare a activitatilor teroriste.

"Se pare ca le place in mod deosebit sezonul estival", a comentat el in dialog cu ziaristii de la Chicago Tribune. "I-am spus succesorului lui Tony Blair ca politica predecesorului sau a condus la catastrofe in Afganistan si in Irak, ba chiar in centrul Londrei", declara, in acest timp, al-Zawahri, intr-o inregistrare postata pe un site de internet folosit, de regula, de gruparile care au legaturi cu Al Qaeda. "Daca nu ati invatat lectia, suntem gata sa o repetam, daca Cel de sus va dori, pana cand vom fi siguri ca ati inteles". Pentru moment, autenticitatea inregistrarii nu a putut fi verificata.

Numarul doi al Al Qaeda a criticat, in egala masura, decizia reginei Elizabeta a II-a de a acorda un titlu nobiliar scriitorului Salman Rushdie, autorul Versurilor satanice. In opinia lui, prin gestul sau, Suverana a adresat un mesaj clar musulmanilor onorand un om de litere care a insultat Islamul. Adjunctul lui ben Laden a anuntat ca gruparea sa pregateste o riposta. Un purtator de cuvand al premierului Gordon Brown, a respins cuvintele lui Zawahri, precizand ca nu doreste sa-i raspunda. "Asa cum a declarat in repetate randuri primul ministru, poporul britanic va ramane unit si puternic, hotarat sa nu-i lase pe teritoristi sa arunce in aer modul de viata al britanicilor", a afirmat oficialul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.