Asaltul lansat de fortele pakistaneze asupra Lal Masjid (Moscheea Rosie) situata in centrul Islamabadului a intrat, ieri, in faza finala, au anuntat surse militare locale, relateaza Rompres. „Operatiunea se afla in faza finala”, a indicat purtatorul de cuvant militar, generalul Waheed Arshad, intr-o emisiune a unei televiziuni private.

Asaltul asupra amintitului lacas de cult a fost lansat in zorii zilei de marti, pentru eliminarea islamistilor , multi apropiati ai Al Qaida, repliati in Moscheea Rosie si folosind cursanti ai scolilor islamice (madrasa), femei si copii drept scuturi umane, conform autoritatilor pakistaneze.

Agentiile de presa internationale transmit ca luptele au fost reluate ieri, la moschee, fara a se cunoaste numarul ostaticilor pe care islamistii sunt acuzati ca ii detin.

Ofensiva declansata in urma cu peste 24 de ore asupra Moscheii Rosii a provocat moartea a cel putin 60 de persoane, inclusiv a liderului islamist Abdul Rashid Ghazi. Marti seara, generalul Arshad a indicat ca, dupa toate probabilitatile, islamistii mai ocupa aproximativ 20 % din complexul moscheii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.