Avocatul lui Mohamed al-Fayed, tatal iubitului Printesei Diana, Dodi, care a decedat in acelasi accident, si-a manifestat dorinta ca Regina Elisabeta a II-a si printul consort Philip sa fie interogati in cadrul anchetei asupra mortii celor doi. Regina, spune avocatul Michael Mansfield, este „un martor potential“ al acestui caz.
Judecatorul Scott Baker, responsabil cu acest caz, a spus ca Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si printul consort Philip nu vor fi interogati de justitie in cadrul acestei anchete judiciare, potrivit AFP. Totusi, Lordul Baker a fost de parere ca aceste masuri nu sunt „potrivite sau necesare“ in viitorul apropiat, insa a asigurat ca va reexamina ulterior problema. Mohamed al-Fayed crede ca, la momentul accidentului, printesa era insarcinata cu copilul fiului sau si ca cei doi au fost asasinati de serviciile secrete britanice cu acordul printului Philip, pentru a impiedica o eventuala casatorie. Desi programate pentru luna mai, audierile vor incepe pe 2 octombrie, la cererea lui Mohamed al-Fayed, care a spus ca are nevoie de timp pentru a-si pregati dosarul.

Pe 27 iulie, va avea loc urmatoarea audiere preliminara

Avocatul Mansfield a dorit ca Regina sa fie interogata cu privire la conversatiile pe care aceasta le-a avut cu Paul Burrell, fost majordom al Dianei. Acesta din urma a declarat, in 2002, ca Regina l-a prevenit intr-o zi spunandu-i ca exista „puteri care actioneaza in aceasta tara si despre existenta carora nu stim nimic“, citeaza Mediafax. In cadrul audierii preliminare care a avut loc luni a mai aparut la dosar un bilet trimis de Diana lui Paul Burrell, in care aceasta scria ca sotul sau, printul Charles, „comploteaza un accident cu masina sa“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.