Dupa mai bine de o saptamana de asediu, autoritatile pakistaneze au lansat, ieri dimineata, asaltul final asupra Moscheii Rosii din Islamabad, in incercarea de a pune capat rezistentei militantilor islamisti baricadati in incinta.
Cel putin 50 de militanti, printre care si liderul acestora, clericul Abdul Rashid Ghazi, si-au pierdut viata in cadrul operatiunii "Tacerea" vizand eliberarea ostaticilor retinuti in locasul de cult in urma cu o saptamana. Interventia s-a soldat cu moartea a opt militari si ranirea altor 29, fortele de ordine pakistaneze reusind sa elibereze 30 de copii si 24 de femei din cele cateva sute de persoane despre care se banuieste ca ar fi fost folosite drept scuturi umane de catre rebeli. In urma interventiei in forta a Armatei, 50 de militanti islamisti s-au predat si au fost arestati de autoritati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.