Ministrul de externe al Israelului Tzipi Livni si premierul palestinian Salam Fayyad s-au intalnit pentru prima data de cand noul guvern palestinian si-a preluat mandatul, luna trecuta.
Intalnirea este un semn al dorintei Israelului de a sprijini guvernul Fatah din Cisiordania, dupa ce gruparea Hamas a preluat prin forta controlul in celalalt teritoriu palestinian, Fisia Gaza.ǎMiri Eisen este purtator de cuvant al premierului Ehud Olmert.

"Israelul considera ca noul guvern palestinian reprezinta o oportunitate. Este un guvern care, in mod limpede, a acceptat principiile internationale, nu doar recunoasterea statului Israel, dar in mod special renuntarea la terorism si ideea coexistentei a doua state. Asadar, pentru noi, este important nu doar sa aratam sustinere pentru acest guvern, ci si sa aratam ca merita sa fii moderat", a spus oficialul israelian.
Anterior, Israelul a anuntat ca intentioneaza sa elibereze 250 de prizonieri palestinieniAsraf Ajami, ministru responsabil cu probleme legate de prizonieri din guvernul Abbas, spune insa ca vor fi eliberati prea putini palestinieni:"Noi salutam orice eliberare a unui detinut palestinian, dar nu suntem satisfacuti de aceasta decizie unilaterala privitoare la 250 de prizonieri, pentru ca discutam despre circa 10500 de palestinieni inchisi in Israel. Numarul celor eliberati este foarte mic", a spus ministrul palestinian.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.