Israelul va analiza posibilitatea acordarii unui numar mai mare de vize cu drept de munca pentru romani, tinand cont si de situatia societatii israeliene, unde rata somajului depaseste 10%, a afirmat premierul israelian Ariel Sharon, in discutia de miercuri seara, la Ierusalim, cu premierul roman.

Potrivit Mediafax, Sharon a facut aceasta declaratie in urma solicitarii premierului Calin Popescu Tariceanu, care i-a cerut omologului sau israelian sa se implice in cresterea numarului de muncitori romani cu vize de lucru in Israel, in special in domeniul constructiilor. In cadrul discutiilor cu oficialitatile israeliene, la care au participat si reprezentanti ai evreilor de origine romana, a fost abordata si problema restituirii bunurilor apartinand comunitatii evreiesti.

Premierul Tariceanu a fost prezent, marti si miercuri, la Ierusalim, unde a participat la deschiderea noului Muzeu al Holocaustului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.