Politia australiana si-a extins cercetarile privind persoanele cu posibile legaturi cu cele trei tentative de detonare a unor masini capcana inregistrate in Marea Britanie saptamana trecuta.

Politia a interogat patru persoane din vestul Australiei si a confiscat mai multe computere din doua spitale.

La inceputul acestei saptamani, un doctor de origine indiana care incerca sa paraseasca Australia a fost arestat in statul Queensland.

Procurorul general al Australiei, Philip Ruddock, a declarat la BBC ca politistii colaboreaza indeaproape cu anchetatorii britanici.

"Mai multe mandate au fost duse la indeplinire. Patru dintre acestea au fost in vestul Australiei azi noapte (n.r. joi noapte) si in cursul diminetii."

"In cadrul cercetarilor au fost interogate patru persoane. Mai multe materiale au fost confiscate, calculatoare si telefoane mobile, dar nu au fost depistate materiale periculoase."

"Nimeni nu a fost arestat astazi (n.r. vineri), sau pus sub acuzare, dar cercetarile vor continua", a spus procurorul general al Australiei.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.