Gemenii Kaczynski, aflati la putere in Polonia, continua sa-si prezinte pretentiile Varsoviei de a fi considerata egala intre egali. Premierul Jaroslaw Kaczynski considera ca, daca evreii au dreptul sa invoce problema holocaustului, si Polonia, care a fost, de asemenea, victima o ocupatiei naziste, trebuie sa poata face acest lucru.

Pe de alta parte, presedintele Lech Kaczynski anunta ca doreste reluarea dezbaterilor privind distribuirea drepturilor de vot.

Tinta preferata a premierului polonez ramane Germania. Intr-un interviu acordat cotidianului Die Welt, Jaroslaw Kaczynski si-a sustinut o serie de declaratii recente privind suferintele indurate de poporul sau in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, apreciind ca, atata timp cat evreii pot face referiri la aceasta perioada, Polonia dispune de acelasi drept.

Citeste si:

"Sunt foarte surprins de opinia unora ca nu poti face referire la probleme istorice", a mentionat Jaroslaw Kaczynski. "Evreii fac referire la aceasta problema, a Holocaustului. Acest lucru inseamna ca altii o pot face, numai Polonia nu?", s-a intrebat retoric premierul polonez, acuzand, din nou, Germania de revizionism.

"Germania nu a fost o victima a acestui razboi. Germania a fost statul agresor", a adaugat seful Executivului.

"Daca cineva incearca sa creeze impresia ca suferinta indurata de Germania este comparabila cu cea a Poloniei, atunci acest fapt este foarte deranjant", a conchis Jaroslaw Kaczynski, dupa ce, luna trecuta, nu se sfia sa compare Germania din zilele noastre cu Germania anilor '30, cand la putere s-a aflat Adolf Hitler.