Un acord intre Caracas si Teheran va pastra pretul benzinei in Iran la 9 centi litrul.
La doar o saptamina de la debutul protestelor fata de rationalizarea combustibilului in Iran, presedintele venezuelan Hugo Chavez si omologul sau iranian, Mahmud Ahmadinejad, au semnat marti un acord privind exportul de benzina din Venezuela catre Iran. Intelegerea vine dupa un turneu in timpul caruia Chavez a cumparat submarine nucleare din Rusia si a incheiat acorduri economice cu presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko.

„Iranienii au cerut sa cumpere benzina din Venezuela, iar noi am acceptat“, a declarat Rafael Ramirez, ministrul venezuelan al energiei, fara a mentiona cantitatea si pretul la care va fi livrat combustibilul. „Nu este clar daca va fi eficient importul benzinei din Venezuela, din cauza distantei, dar este important, daca alte state vor refuza sa ne vinda benzina“, explica pentru „The New York Times“ analistul economic iranian Saeed Leyaz.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.