Fratele unui suspect a studiat in Romania

Situatia este tot mai tensionata in Marea Britanie. In urma cu putin timp, un pachet suspect a fost detonat controlat de politie in apropiere de statia de metrou Hammersmith, din vestul Londrei. O alta masina a fost detonata in cursul zilei, in fata unei moschei din Glasgow. Echipele de pirotehnisti au efectuat ieri, in jurul orei 05.00 o noua explozie controlata a unui vehicul suspect parcat in apropierea unei moschei din Glasgow, a anuntat politia scotiana. Politia din Strathclyde a subliniat ca 'nimic nu permite sugerarea vreunei legaturi' intre acest incident si atentatele esuate de vineri, din centrul Londrei, si de sambata, de pe aeroportul din Glasgow. Echipele de genisti au fost chemate in timpul noptii la moscheea Forth Street, din cartierul Pollokshields, in sudul orasului Glasgow. Zona din jurul moscheii a fost inchisa, insa locuitorii nu au fost evacuati, a precizat politia. Sapte oameni au fost interogati in legatura cu atentatele esuate din centrul Londrei si aeroportul din Glasgow.

Anchetatorii au identificat un medic irakian ca fiind unul dintre cei doi indivizi aflati in vehiculul care a distrus un terminal al aeroportului din Glasgow si banuiesc ca tot cei doi au parcat si cele doua vehicule incarcate cu substante explozibile in centrul Londrei. Fratele mai mare al lui Mohammed Asha, unul dintre medicii arestati in legatura cu tentativele de atentat din Marea Britanie de la sfarsitul saptamanii trecute a studiat in Romania, scrie The International Herald Tribune, afirmand ca este putin probabil ca Mohammed Asha sa fie terorist. Potrivit prietenilor si cunostintelor sale din Iordania si din Marea Britanie, Asha era mandru de realizarile din cariera sa, dar uneori se temea pentru viata sa. Fratele sau mai mare, Ahmad, a studiat medicina in Romania si acum practica medicina in Iordania, a afirmat un oficial din sindicatul medicilor din aceasta tara, citat de IHT. Potrivit prietenilor sai din Iordania, Mohammed Asha era religios, insa nu extremist.

Cea de-a opta persoana suspectata de implicare in atentatele dejucate din Marea Britanie a fost retinuta in orasul australian Brisbane. Este un medic cu cetatenie indiana, a anuntat ieri premierul australian John Howard. Un alt medic, al saselea doctor din cei opt retinuti pentru acest caz. Cetatenia acestuia nu a fost mentionata si este interogat in prezent de politia australiana, in stare de libertate. Seful guvernului australian a precizat ca intentioneaza sa aiba in aceasta saptamana o intrevedere cu omologul sau britanic, Gordon Brown. Medicul de cetatenie indiana, in varsta de 27 de ani, a fost arestat luni seara pe aeroportul din Brisbane, capitala statului australian Queensland, in timp ce incerca sa paraseasca Australia cu destinatia Singapore. John Howard a mai precizat ca nu exista nicio informatie ca ar fi iminent un atac in Australia. Premierul statului australian Queensland nu a oferit informatii despre presupusele legaturi dintre suspect si complotul terorist din Marea Britanie si nici despre nationalitatea sa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.